KARTA OCH VANDRINGSPASS

Då Höga Kusten Stigen är otroligt lätt att följa så behöver du ingen karta för att hitta. Du kan dock besöka FriluftsByns Besökscenter och hämta en karta samt köpa ett vandringspass för 20 kr.

VANDRINGSPASS = DIPLOM

Vandringspasset innefattar en del observationer där ni kryssar för vilka ni sett. När ni visar upp vandringspasset i FriluftsByns Toppstuga får ni ett diplom för er bergsbestigning.

Höga Kusten Stigen startar direkt intill FriluftsByn och du parkerar bilen strax innan på en stor anvisad parkering. Parkering kostar 20 kr och går till skötsel, underhåll och utveckling av Höga Kusten Stigen. Höga Kusten Stigen är blå markerad och tar dig hela vägen till toppen av Skuleberget. Ner vandrar du enklast Linbanestigen.

Tips inför vandringen: 
– Njutvandra Höga Kusten Stigen >>
– Vandra Höga Kusten Stigen med barn >>

Köp ett vandringspass (20 kr) i FriluftsByn så får du ett antal uppgifter att lösa på vägen upp mot toppen. Lämna in ifyllt pass på toppen så kan du hämta ut ett diplom. Om du vill vara försiktig med diplomet kan du även lämna in vandringspasset när du är tillbaka i FriluftsByn och få ett diplom även där. Du kan även köpa diplom för 20 kr på toppen om det är så att du glömde köpa ett vandringspass i FriluftsByns Besökscenter.
Öppettider FriluftsByns Besökscenter >>

Höga Kustenstigen är en av Höga Kustens mest populära vandringsleder och bjuder på några av Sveriges vackraste vyer. Leden börjar på Skulebergets sydsida, följ skyltar mot FriluftsByn från E4, 500 norr om Docksta. Parkering finns direkt innan FriluftsByn.