HÖGA KUSTENSTIGEN
– NJUTVANDRING

Höga Kusten Stigen är en av Sveriges absolut vackraste stigar och en helt perfekt dagsvandring för dig som vill passa på att njuta, stanna till och även ta lite bilder.

Höga Kusten Stigen startar i FriluftsByn och 2,5 kilometer med makalösa vyer avslutar du vandringen vid Skulebergets Toppstuga där du kan äta lunch eller fika. Självklart med fullständiga rättigheter. Ner tar ni enklast Linbanestigen (1,3 km). Välkommen till Höga Kustens bästa vandringsupplevelse för livsnjutare.

NJUTVANDRA

Det som gör Höga Kusten Stigen så populär är att stigen är lätt att hitta och då du mestadels går på klippor kan man gå intill varandra och samtala samtidigt som det finns gott om plats för andra vandrare. Men självklart är det de makalösa vyerna och njutningen på toppen som gör Höga Kusten Stigen till en dagsvandring ni bara vill uppleva.

SKULEBERGETS LINBANA

Vill du åka linbana ner så kan du kolla in:
Skulebergets Linbana >>

HITTA HIT

Höga Kusten Stigen utgår från FriluftsByn på Skulebergets sydsida. Skyltat från E4. Parkering 20 kr – swish alt kort
– Besökscenter >>

NJUTVANDRA

Höga Kusten Stigen tar dig 2,5 kilometer upp till Skulebergets topp. Följ bara de blå markeringarna och skyltarna. Det är lätt att hitta.

STANNA TILL

De första 200 meterna är relativt branta och på trappor för att du ska få höjdmeter och vyer. För att du ska stanna upp har vi byggt en härlig viloplats.

LILLTOPPEN

Efter ungefär 1,2 kilometer är ni uppe på förberget. Stanna till och ta in vyerna över världsarvet. Varför inte gå en bit från stigen och hitta din egen klippa.

Höga Kusten Stigen ger dig några av Sveriges absolut vackraste vyer och på toppen väntar belöning. Räkna med cirka en till en och en halv timma till toppen. Då har vi även räknat in att du kommer vilja stanna och ta en massa bilder.

TOPPSTUGAN

Det här gick ju kalas. Nu väntar belöning. Lunch, fika, glass och fullständiga rättigheter till en av Sveriges vackraste vyer.
– Toppstugan >>

KALOTTSTIGEN

Efter du fått lite mer energi – ge dig ut på den 900 meter vackra rundan runt toppen på Skuleberget för en 360 graders vy över Världsarvet.

LINBANESTIGEN

Ner tar du antingen Höga Kusten Stigen – eller så tar du Linbanestigen för nya vyer. 1,6 kilometer tillbaka till FriluftsByn. Räkna med 45 minuter.

FRILUFTSBYN

Gör nu inte misstaget att bara sätta er i bilen direkt ni är nere. Det är tråkigt. Välj kul. Stanna till och summera dagen i FriluftsByn med häng, fik och butik.
FriluftsByn >>

Du känner säkert igen TV4 vinjetten som rullat i snart två år där Jerry och Mattias vandrar Höga Kusten Stigen på Skuleberget.

Höga Kustenstigen är en av Höga Kustens mest populära vandringsleder och bjuder på några av Sveriges vackraste vyer. Leden börjar på Skulebergets sydsida, följ skyltar mot FriluftsByn från E4, 500 norr om Docksta. Parkering finns direkt innan FriluftsByn.